SKDM Uyumluluğunuzu Üst seviyeye çıkarın

Ağır karbon vergilerinden kaçının, detaylı SKDM verilerini kullanarak kurumsal düzeyde ve ürün bazında karbon ayak izini hesaplayın ve beyan edin.

SKDM İşletmeniz İçin Neden Önemli?

Avrupa Birliği'nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM), AB'ye mal ithal eden işletmeler için bir paradigma değişikliğinin habercisidir. SKDM, ürün ve kuruluş verilerini gerektiren ilk düzenlemedir. Bu karmaşık düzenlemeler belirsizliğinde, GreenCarbon, SKDM için tüm gereksinimleri yönetmek, izlemek ve raporlamak için karbon ekosistemini sunuyor. Ekim 2023'ten başlayan 2026'ya kadar süren geçiş dönemi, tüm AB içi ithalatçıların ithalat emisyonlarını SKDM uyumlu bir şekilde hesaplamasını gerektirir. Maliyet, artan bir karbon fiyatı ile AB Emisyon Ticaret Sistemi'ne bağlanacaktır. Bu yüzden şirketler kesin kararlar almak zorundadır. Ölçemediğiniz ve kontrol edemediğiniz karbon emisyonları ağır maliyetlerle omuzlarınıza yüklenebilir.

Yaklaşan karbon vergilerinden nasıl kaçınabileceğinizi anlamak için, hızlı ve etkili SKDM raporlaması için GreenCarbon ile çalışın

üretim ve tedarik süreçlerini AB düzenlemelerine uygun şekilde yeniden değerlendirin

AB'deki gelişmeleri ve regulasyonları doğru bir şekilde analiz edin ve gerekli önlemleri zamanında alın

yükselen maliyetlerden ve risklerden kaçının

rekabet gücünüzü artırın

Bize Ulaşın

GreenCarbon ile SKDM uyumluluğunuzu maksimuma çıkarın

Doğru Veri

Doğru veri içgörüleriyle SKDM ile ilgili zorlukları anlayın.

Hız

SKDM gereksinimlerine en kolay ve en hızlı şekilde cevap verin.

Optimizasyon

Eksik verileri kolayca tespit edin

Ürün ayrımı

Basit ve kompleks ürün ayrımını kolaylıkla yapın. Gömülü emisyon hesaplamalarını doğru analiz edin. Ürün, üretim ve tesis ayrımlarını yapın

Simülasyon

Olası karbon vergilerini veya vergiden kaçınmanın teşvik edilen yönlerinin ayrıntılı analizlerini karşılaştırın

Bakanlık Projeksiyonuna göre;

2032 yılında Türkiye'nin ihracatına 150 avro/tCO2e SKDM ücreti uygulanması, 2.5 milyar avro ihracat kaybına sebep olabilir.
75 avro ve 150 avro/tCO2e SKDM ücreti söz konusu olduğunda ve yerel ETS/SKDM'nin olmadığı bir senaryoda AB'ye mal akışı ise 2032'de sırasıyla yüzde 2 ve 3 oranında azalmaktadır.
Ancak, Türkiye'nin karbon fiyatının 50 avro/tCO2e olduğu bir ETS uygulaması hâlinde GSYH 2032 yılında yüzde 1 oranında artacak, emisyon seviyesi de yüzde 23 oranında azalabilecektir.
Yerel karbon fiyatının AB ETS fiyatıyla aynı olması hâlinde ise, emisyonlar yüzde 34 oranında azalabilecektir.
İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından açıklanan raporda hiçbir önlem alınmadığı durumda Türkiye'nin 2032'ye kadar karşılaşacağı toplam maliyetin yıllık 2,5 milyar dolar olabileceği öngörülmektedir.
İlk hesaplamalara göre sınırda karbon vergisi Türkiye’den ithal edilen alüminyum fiyatını yüzde 1-2, demir-çelik fiyatını yüzde 3-6, çimento fiyatını yüzde 12-24 artırabilir.

Demir-Çelik

Hidrojen

Gübre

Çimento

Elektrik

Aliminyum


Türkiye

AltayÇeşme Mah Çamlı Sk No: 16 DAP Royal Center D Blok Kat 2 D: 10 Maltepe/İstanbul

Hollanda

Tappersweg 14-28 2031 EV Haarlem The Netherlands

Telefon

+90 (216) 999 21 17


©2024 Green Carbon | Tüm hakları saklıdır.